Üniversitemizde, Dünya Bağışıklama Haftası kapsamında “Bağışıklama İçin Gençlik Buluşması” etkinliği düzenlendi. Üniversitemiz, Gazi Tıp Öğrencileri Birliği, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye ve UNICEF Türkiye iş birliğiyle gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Tezer, Prof. Dr. Fatma Nur Baran Aksakal, UNICEF Türkiye Ofisinden Dr. Sevilcan Başak Ünal, DSÖ Türkiye’yi temsilen Dr. Tufan Nayir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Tezer’in açış konuşmasıyla başladı. Etkinliğin gerçekleştiği Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nun tarihçesini anlatarak giriş yapan Prof. Dr. Tezer, “Bu tarihi dokuda yaşamak ve çalışmak bizleri onure ediyor, sizleri de burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Lisans hayatından ve meslekteki ilk yıllarından anekdotlar sunarak konuşmasına devam eden Prof. Dr. Tezer, “Asistanlık dönemimde menenjit vakaları çoktu, bir yatakta 3 menenjit vakası yatıyordu. Aşı alanındaki güzel dönüşüm sayesinde artık menenjit vakaları görmüyoruz” ifadelerini kullanarak aşılamanın önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. Tezer, konuşmasına komşu ülkelerde yaşanan sağlık problemlerini aktararak devam etti: “Komşularımızda savaş var, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizde 1988’den beri çocuk felci yok, ancak komşularımızda hâlâ var” diyen Prof. Dr. Tezer, 2013 yılında meslektaşlarıyla beraber bütün Anadolu’yu dolaşarak çocuk felci aşısı uyguladıklarını aktardı. Aşılamanın yalnızca bireysel değil, toplumsal bir koruma da sağladığını vurgulayan Tezer, “Emekleriniz için hepinizi kutluyorum. İnşallah verimli bir toplantı olur” diyerek konuşmasını tamamladı ve kürsüden inmeden önce tüm katılımcıları sahneye davet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Prof. Dr. Hasan Tezer’in ardından Gazi Tıp Öğrencileri Birliği Başkanı Yusuf Demirci konuşmasını gerçekleştirdi. “Üniversitemiz çatısı altında, DSÖ ve UNICEF Türkiye iş birliği ile düzenlediğimiz etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum” diyen Demirci, bağışıklamanın yalnızca bireyleri değil, tüm toplumu koruduğunu hatırlattı.
Program, UNICEF Türkiye Ofisi’nden Dr. Sevilcan Başak Ünal’ın, “Gelecekteki meslektaşlarımla bir arada olmak benim için çok kıymetli” diyerek başladığı sunumuyla devam etti. “Bebeğin İlk Aşısı: Anne Sütü” isimli sunumunda Dr. Ünal, “Bebeğin ilk aşısı anne sütüdür. Yalnızca emzirme uygulamalarının iyileştirilmesiyle binlerce çocuğun hayatı kurtulabilir” ifadelerini kullandı. Aşının ekonomik etkilerine de değinen Dr. Ünal, “Bugün bağışıklamaya harcadığımız her 1 dolar, ortalama 26 dolar olarak bize dönüyor” dedi.
DSÖ Türkiye’yi temsilen konuşan Dr. Tufan Nayir ise “Aşılar hayat kurtarır” sloganına sahip sunumunda, dünya genelindeki aşı erişimindeki eşitsizlikleri örneklerle anlattı. 2023 yılında 22 milyon çocuğun ilk kızamık aşısını kaçırdığını belirten Dr. Nayir, sunumunda farklı ülkelerden sağlık çalışanlarının hikâyelerine de yer verdi. Dr. Tufan Nayir, konuşmasını katılımcılara yönlendirdiği kısa bir soru-cevap etkinliğiyle tamamladı.
“Bağışıklama İçin Gençlik Buluşması” etkinliği, katılımcılardan gelen sorularla interaktif bir şekilde devam ederken, bağışıklamanın bireysel ve toplumsal faydaları çok yönlü biçimde ele alındı.
Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ve Heyeti, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’ı Ziyaret Etti
Üniversitemiz Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde "Afet ve Acil Durum Yönetim Süreçleri" Eğitimi Gerçekleştirildi
“Yeşilay Sağlık Sempozyumu: Yessem 2025” Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Bağışıklamanın Gücü Konuşuldu: “Bağışıklama İçin Gençlik Buluşması”
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.