Üniversitemiz, gıda güvenliği konusunun tüm yönleriyle ele alındığı önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen panelde, alanında uzman isimler bir araya gelerek günümüzün en kritik konularından biri olan gıda güvenliği üzerine konuştular. Panele; Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, Eski İzmir Valisi Cahit Kıraç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Tezer, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Selami Candan, Dünya İklim, Doğa ve Çevre Platformu Derneği Başkanı Vahit Oğuz ve Doğru İnsanlar Dayanışma Düşünce Derneği Başkanı Sabiha Karaosman katıldı.
Panelin açış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Tezer yaptı. Prof. Dr. Tezer, konuşmasına insan sağlığı açısından en önemli konulardan biri olan gıda güvenliği konusunda böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Etkinliğin daha bilinçli ve daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Tezer, güvenli ve besleyici gıdaya erişimin, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen en önemli konuların başında geldiğini söyledi. Konuşmasında sayısal verilerden de faydalanan Prof. Dr. Hasan Tezer, “Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu 2024 raporuna göre, 2023 yılında açlıkla karşı karşıya kalan insan sayısının 731 ila 757 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor. Bu oran dünyadaki her 11 kişiden birine ve Afrika’da her beş kişiden birine tekabül etmektedir” dedi. Gıda güvenliğinin sağlanması için kamu, özel sektör ve üniversite iş birliğinin hayati önem taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Tezer, sözlerini herkes için daha iyi bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek dileyerek noktaladı.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Tezer’in ardından Doğru İnsanlar Dayanışma Düşünce Derneği Başkanı Sabiha Karaosman konuşmasını yaptı. Karaosman, “İnsan ne yerse odur, yediği şeyler hem geleceğini hem de kişiliğini belirler” dedi. Gıda güvenliğinin sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal sağlığın temel taşı olduğunu söyleyen Karaosman, sağlıklı yarınlar için güvenli gıdaya ihtiyaç duyduğumuzu hatırlattı.
Etkinlik, Neyhane Kültür Sanat Evi Sanat Yönetmeni Ömer Faruk Keskin’in ney dinletisiyle devam etti ve ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Vural’ın yaptığı panelde; Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Gıda Işınlama Danışmanı Prof. Dr. Nurcan Çetinkaya ve Gıda Yüksek Mühendisi Tijen Coşkun konuşmacı olarak yer aldı. Uzmanlar, gıda güvenliğinin mevcut durumu, gıda güvenliğini sağlamada kullanılan stratejiler ve metotlar hakkında önemli bilgiler paylaştılar.Panel, gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı hedeflerken, akademisyenlerden öğrencilere kadar geniş bir katılımcı kitlesini bir araya getirdi. Katılımcılar, alanında uzman isimlerden bilgi alma fırsatı yakaladılar. Gıda Güvenliği paneli, konuşmacılara teşekkür belgesi ve plaket takdim edilmesi ve ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Azerbaycanlı Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Üniversitemizde “Gıda Güvenliği” Paneli Düzenlendi
Üniversitemizde Hocalı Soykırımı Anıldı: Unutmayacağız, Unutturmayacağız
GÜTMAM Yeni Cihazlarıyla Gücüne Güç Kattı
Üniversitemizde "Dinmeyen Acı: Hocalı Soykırımı" Uluslararası Sempozyumu Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.